Kategória: Szűrés

lemezes szűrés

Lemezes szűrés

MG és WS LEMEZEK

MG

A lemez egy mindkét oldalon hornyolt lapos tárcsa, műanyagból gyártva. A mezőgazdaságban és iparban általában használt valamennyi anyaggal szemben ellenálló. A rendelkezésre álló különböző lemezek a gyártásuk során használt anyagban, geometriájukban és méretükben, valamint a hornyolt barázdáik tulajdonságaiban is eltérnek. Az AZUD lemezek tanulmányozott kialakítása és hornyolt barázdái valódi mélységi szűrést tesznek lehetővé.
Az egyes lemezek felső részén lévő barázdáinak iránya mindig ellentétes lesz a szomszédos lemez alsó részén található barázdáinak irányával. A barázdák ilyen elrendezése számos metszéspontot hoz létre a lemezek közötti víz útja mentén, meghatározva ilyen módon a részecskék visszatartási szintjét.
A magasabb vagy alacsonyabb szűrési minőség, másként meghatározva, hogy a szűrő elem nagyobb vagy kisebb mennyiségű és méretű részecskéket képes-e visszatartani, a barázdák geometriájától és méretétől, valamint ezek hosszától, és a létrehozott metszéspontok számától függ.

WS

Ez a fajta lemez könnyű tisztíthatóságot, és nagy ellenálló képességet biztosít a nyomáskülönbségekkel szemben. Műanyagból gyártják, a mezőgazdaságban és iparban általában használt valamennyi anyaggal szemben ellenálló. Nem igényel gyakori karbantartást, és hatalmas szűrési felületet biztosít.
Az AZUD a szűrő pórusméretek széles skáláját kínálja 5 mikrontól, a legnagyobb igénybevételnek kitett szintekig, akár 400 mikronig, melyeket általában előszűrőként használnak.

DF-LEMEZEK

Ez az elemek egy olyan csoportja, amely lehetővé teszi az AZUD HELIX AUTOMATIC szűrőkbe beépített szűrő közeg szűrését és öntisztítását.
A szűrő részt a tartószerkezet és a tárcsák összessége alkotja, tartalmaz ezen kívül egy speciális és alapvető részt, amely beavatkozik a szűrésbe és a visszaöblítési folyamatba.

A DF-LEMEZ szűrőnek köszönhetően a rendszer szűrőfelületének csupán kis százalékán történik visszaöblítés, míg a többi része folytatja a szűrési folyamatot.

Egyéb előnyök

Hatékony szűrés, a lemezek mélységi szűrésének köszönhetően.
Minél több a DF-LEMEZ szűrőelem a rendszerben, annál jobb a hidraulikus teljesítménye.

AZUD HELIX rendszer. Eltömődés mentesítés.

A szabadalmaztatott AZUD HELIX rendszer, az eltömődés mentesítő rész, a szűrő elem alapjába kerül elhelyezésre. Spirális, centrifugális hatást hoz létre, ami a lemezekről eltávolítja a vízben szuszpendált részecskék nagy százalékát. Ez a karbantartási munkák kisebb gyakoriságát és intenzitását jelenti, valamint vízmegtakarítást is.

Szűrő rács

Rácsok

A rácsos betét az AZUD LUXON rendszer szűrőközege. A lyukak kialakításának köszönhetően, a részecskéket a szűrő elem belső oldala fogja fel, garantálva a folyamatos szűrési minőséget a teljes folyamat alatt.

Az AZUD LUXON rácsos betét magas minőségű szinterezett acélból készült. Tényleges szűrési felülete nagyobb, mint más szűrőké a piacon, és képes igazodni számos alkalmazásfajtához.

  • Vízminőségi különbségek, magas szűrési minőség, a szuszpendált szilárd anyagok természetétől függetlenül.
  • Magas hőmérséklet. A víz hőmérséklete nem korlátozó tényező a szűrt víz minősége, valamint a különböző alkotóelemek gyártása során használt anyagok élettartama szempontjából.
  • Kis és nagy nyomás. Különböző konfigurációk a szükséges üzemi nyomástól és biztonsági előírásoktól függően.
  • A szűrő pórusméretének széles skálája 10-1000 mikronig. Az alkalmazástól függően kiválaszthatjuk a felfogandó szilárd anyagok méretét, éppúgy, mint azok mennyiségét.
  • Magas áramlási sebesség. Optimális kompromisszum az áramlási sebesség és az ökológiai lábnyom között.

Szűrőelem

A szűrőelem a szűrő rácsból és az azt tartó szerkezetből áll. Merev hengeres szerkezetként van kialakítva. A víz egyetlen útja a szűrőközegen keresztül vezet. A szűrés akkor történik, amikor a víz a henger belsejéből annak külseje felé áramlik. Ez az elrendezés magas szerkezeti ellenállást biztosít különböző nyomások mellett.

Az AZUD LUXON rácsos szűrő kialakításának köszönhetően nagy szűrési felületet kapunk. A szűrő elemek szerkezetének két fajtája:

  • Szerkezeti alátámasztás PVC-ből.
  • Szerkezeti alátámasztás 4 rétegű rozsdamentes acélból.

Az AZUD a hasznos szűrési felület széles skáláját biztosítja: 910-tól 21.300 cm2-ig.