Kategória: Működés

Automata lemezes szűrés

Szűrés

A víz egy előszűrőn keresztül áramlik a szűrő belsejébe, majd keresztülhalad a szűrő dobon, közben a részecskék fennakadnak a szűrőrács belső oldalán. Ezt követően a szűrt víz kiáramlik a kimenő csövön.

Öntisztítás

A háromutas szelepek lezárják a vízszűrő felé vezető útját, összekötve a szűrő belsejét az elvezető csővel. A többi szűrőn átszűrt víz az ellenkező irányból halad át a szűrőn. A dugattyú megemelkedésével ez okozza a lemezek nyomáscsökkenését. A víz visszárama teszi lehetővé a lemezek által visszatartott szilárd anyagok kijutását a szűrő belsejéből. Az AZUD HELIX AUTOMATIC csak egy állomást öblít egyszerre, míg a berendezés többi része addig szűrési fázisban van, biztosítva a készülék ellátását.

Automata rácsos szűrés

Szűrés

Az AZUD LUXON szűrők, folyamatosan biztosítják a szűrt vizet, még az öblítési ciklus alatt is. A víz egy előszűrőn keresztül áramlik a szűrő belsejébe, majd keresztülhalad a szűrő dobon, közben a részecskék fennakadnak a szűrőrács belső oldalán. Ezt követően a szűrt víz kiáramlik a kimenő csövön.

Öntisztítás

Amikor a nyomáskülönbség eléri az előre beállított értéket, megkezdődik az öblítési ciklus. Kinyílik egy hidraulikus szelep az elvezető csövön, aktiválva ezzel az AZUD FLEX PROTECT rendszert, amely spirális mozgást idéz elő a rács mentén, hogy felszívja a rácsról az ott felfogott részecskéket. A felfogott szilárd anyagok az elvezető szelepen keresztül távoznak. Az öblítés időtartama beállítható. Amikor a ciklus befejeződik, az öblítő szelepek bezárnak és a folyamat véget ér. A teljes folyamat minimális mennyiségű vizet használ.