Lemezes szűrés

MG és WS LEMEZEK

MG

A lemez egy mindkét oldalon hornyolt lapos tárcsa, műanyagból gyártva. A mezőgazdaságban és iparban általában használt valamennyi anyaggal szemben ellenálló. A rendelkezésre álló különböző lemezek a gyártásuk során használt anyagban, geometriájukban és méretükben, valamint a hornyolt barázdáik tulajdonságaiban is eltérnek. Az AZUD lemezek tanulmányozott kialakítása és hornyolt barázdái valódi mélységi szűrést tesznek lehetővé.
Az egyes lemezek felső részén lévő barázdáinak iránya mindig ellentétes lesz a szomszédos lemez alsó részén található barázdáinak irányával. A barázdák ilyen elrendezése számos metszéspontot hoz létre a lemezek közötti víz útja mentén, meghatározva ilyen módon a részecskék visszatartási szintjét.
A magasabb vagy alacsonyabb szűrési minőség, másként meghatározva, hogy a szűrő elem nagyobb vagy kisebb mennyiségű és méretű részecskéket képes-e visszatartani, a barázdák geometriájától és méretétől, valamint ezek hosszától, és a létrehozott metszéspontok számától függ.

WS

Ez a fajta lemez könnyű tisztíthatóságot, és nagy ellenálló képességet biztosít a nyomáskülönbségekkel szemben. Műanyagból gyártják, a mezőgazdaságban és iparban általában használt valamennyi anyaggal szemben ellenálló. Nem igényel gyakori karbantartást, és hatalmas szűrési felületet biztosít.
Az AZUD a szűrő pórusméretek széles skáláját kínálja 5 mikrontól, a legnagyobb igénybevételnek kitett szintekig, akár 400 mikronig, melyeket általában előszűrőként használnak.

DF-LEMEZEK

Ez az elemek egy olyan csoportja, amely lehetővé teszi az AZUD HELIX AUTOMATIC szűrőkbe beépített szűrő közeg szűrését és öntisztítását.
A szűrő részt a tartószerkezet és a tárcsák összessége alkotja, tartalmaz ezen kívül egy speciális és alapvető részt, amely beavatkozik a szűrésbe és a visszaöblítési folyamatba.

A DF-LEMEZ szűrőnek köszönhetően a rendszer szűrőfelületének csupán kis százalékán történik visszaöblítés, míg a többi része folytatja a szűrési folyamatot.

Egyéb előnyök

Hatékony szűrés, a lemezek mélységi szűrésének köszönhetően.
Minél több a DF-LEMEZ szűrőelem a rendszerben, annál jobb a hidraulikus teljesítménye.

AZUD HELIX rendszer. Eltömődés mentesítés.

A szabadalmaztatott AZUD HELIX rendszer, az eltömődés mentesítő rész, a szűrő elem alapjába kerül elhelyezésre. Spirális, centrifugális hatást hoz létre, ami a lemezekről eltávolítja a vízben szuszpendált részecskék nagy százalékát. Ez a karbantartási munkák kisebb gyakoriságát és intenzitását jelenti, valamint vízmegtakarítást is.