Zárt technológiai vizek és hűtővizek szűrése

Zárt technológiai vízrendszerekben, hűtővíz rendszerekben hasonlóképpen a nyitott hűtővíz rendszerekhez a legfőbb problémát a vízben lévő lebegőanyagok, a vízkő és a biofilm okozza. A magasabb vízhőmérséklet miatt a mikroorganizmusok és baktériumok is könnyebben megtelepednek a rendszerben, így a biofilm képződés intenzívebb lehet.

A kedvezőtlen áramlási pontokban a vízzel szállított lebegőanyagok a vízkővel együttes struktúrát alkotnak és letapadnak a felületekre. A vízkő és lebegőanyag, a biofilm és az egyéb vasoxid lerakódások rendkívüli módon rontják a hőátadást a hőcserélő felületeken, így megnő a villamos-energiafogyasztás, csökken a rendszer teljesítménye, gyakrabban szükségesek a karbantartások, amik a rendszer leállítását követelhetik, valamint nincsen rendelkezésre álló elegendő hűtőteljesítmény, amikor szükség van rá.

A beépített Azud szűrőink segítségével csökken a lebegőanyag koncentráció, csökken a lerakódások kialakulása, és csökken a baktériumok és mikroorganizmusok kialakulásának veszélye. Javítja a vízkezelés hatékonyságát, csökkenti a szükséges karbantartási munkaerőt, csökkenti a hűtés leállásának veszélyét és lehetővé teszi a hűtési rendszer folyamatos, megbízható és hatékony működését.