Technológiai vízszűrés

A legtöbb esetben a mikroszűrők, ultraszűrők, nanoszűrők és fordított ozmózisos membránszűrők esetén előszűrést kell alkalmaznunk.

Ezeknél az ipari vízkezelő berendezéseknél a szűrőbetétek és a patronok és membránok eltömődésének megakadályozása miatt fontos a legalább 5 µm finomságig történő előszűrés.

A legtöbb esetben az ilyen szűrőbetéteket időszakosan cserélni kell, ami folyamatos emberi beavatkozást igényel nem beszélve a későbbi szűrőbetét szükségletről. A technológiai víz előszűrésére is nagyszerű választás az Azud Helix Automatic szűrőcsaládunk.

Technológiai vízrendszerek automatikus szűrése

technológiai vízszűrésA technológiai vízkörökben számos ipari alkalmazás esetén szükség lehet a technológiai víz szűrésére. A vízben lévő szuszpendált részecskék és lebegőanyagok több szempontból is veszélyt jelenthetnek a különböző ipari berendezésekre.

Ipari fúvókák, csövek és egyéb szűk keresztmetszetű vízcsatlakozások dugulását okozhatják. A magas oldatlan szilárd-anyagkoncentráció hatással van a lerakódások intenzitására és milyenségére.
A lerakódások rontják a hőátadást a különböző hőátadó felületeken, így adott esetben ronthatják a hűtőtornyok hatásosságát és az egyéb technológiai hűtővíz rendszerekbe épített hőcserélők hatékonyságát, ami negatív hatással lehet a teljes hűtési rendszerre.

Ipari vízkezelő rendszerek esetén a megfelelően előszűrt víz növeli az egyéb vízkezelő berendezések hatásfokát, csökkenti a karbantartás igényeiket és növeli élettartalmukat.
A különböző ipari tartályokban, bojlerekben a szuszpendált szilárdanyagok növelik a víz vezetőképességét és sűrűségét a tartályban ezzel rontva a különböző ipari tartályok, bojlerek hatásfokát és működését.
A szűretlen technológiai víz ronthatja a technológiai szennyvíz minőségét is, így a technológiai víz szűrése hatással van a technológiai szennyvízre is.
Azud szűrőcsaládunk kitűnő választás mindenféle technológiai vízrendszerben történő alkalmazásra.

Azud szűrőberendezéseink előnyei:

  • Automatikus működés (nem szükséges szűrőket cserélni)
  • Minimális karbantartási igény, gondozásmentes működés
  • Rendkívül hatékony szűréstechnológia
  • Rendkívül magas szűrt vízminőség
  • Magas minőség és megbízhatóság

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot.

Munkatársaink készséggel fogadják hívását és állnak rendelkezésére.