Ipari kútvízszűrés

A kútvíz szűrésének fontossága az iparban: Számos ipari területen – ahol a földrajzi adottságok is lehetővé teszik – előszeretettel használják a fúrt kutakból előállított vizet a különböző technológiai alkalmazásokban. Ipari létesítmények, bevásárlóközpontok, irodaházak, szállodák számára is gazdaságosabb megoldás a fúrt kútból felszivattyúzott víz szűrése és tisztítása, mint az ivóvíz használata. A lehetséges technológiai felhasználás általában a zárt vagy nyitott hűtőtornyos rendszerek, és egyéb zárt hűtési vagy fűtési rendszerek.

A felszivattyúzott kútvíz kémiai és biológiai minősége függ a földrajzi elhelyezkedéstől, a kút mélységétől, és az átfúrt rétegek összetételétől. Meglehetősen ritka az a kútvíz minőség, ami emberi fogyasztásra bármilyen vízkezelés nélkül azonnal alkalmas lenne, ezért a fúrt kutak vízminőségét különböző vízkezelési megoldásokkal szükséges javítani attól függően, hogy csak technológiára vagy emberi fogyasztásra is szeretné alkalmazni a létesítmény üzemeltetősége.

A technológiai vízkörökben alkalmazott kútvíz kezelési eljárása függ a kémiai és biológiai vízanalízistől, de az esetek nagy részében szükség van kútvízszűrésre, lágyításra, vas -és mangántalanításra, esetenként vízfertőtlenítésre. Ha a technológiai vízkörben felhasznált kútvíz oldott ásványi anyag tartalma magas, és magas a szuszpendált anyag koncentrációja, úgy fokozottan fennáll a vízkő, szilikát, vasoxid, lebegőanyag és biofilm alkotta vegyes lerakódások veszélye a rendszerekben.

Ezek a lerakódások roncsolják a hűtőtornyok és a hőcserélők hatásfokát, hiszen rontják a felületek hőátadási tényezőit. Ez nem csak az óriási villanyszámlában jelentkezik, hanem romlik a hűtési hatékonyság, a rendszer nem tudja azt a hűtőteljesítményt biztosítani, ami szükséges a technológiához. Veszélyeztetheti a gyártástechnológiai folyamatokat, a belső légállapotokat, ezzel együtt komfort hűtési és fűtési rendszerek működését, a hűtéstechnikai rendszerek működését, stb…

Az Azud szűrőrendszereink kitűnően alkalmasak a kútvizek szűrésére. A kútvíz szűrése során a szuszpendált szilárdanyag és lebegőanyag tartalom lecsökken, ami eredményeképpen csökken a lerakódások mennyisége és veszélye, ezáltal javul a technológiai vízrendszerrel összefüggő berendezések hatásossága és hatásfoka. A szűrőberendezés használata a vízben lévő oldott ásványi anyag koncentrációt nem befolyásolja, így más szükséges vízkezelő berendezések kiváltására nem alkalmazható, viszont együttesen használva javítja az utána elhelyezett vízkezelő berendezések hatékonyságát, csökkenti a karbantartás szükségletüket, és növeli élettartalmukat.

Azud szűrőberendezéseink előnyei:

  • Automatikus működés (nem szükséges szűrőket cserélni)
  • Minimális karbantartási igény, gondozásmentes működés
  • Rendkívül hatékony szűréstechnológia
  • Rendkívül magas szűrt vízminőség
  • Magas minőség és megbízhatóság

Ha Azud szűrőcsaládunk felkeltette az érdeklődését, keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén.

Munkatársaink készséggel fogadják hívását és állnak rendelkezésére.