Hűtőtorony vízszűrés

Ipari hűtővíz rendszerek szűrése: Számos ipari területen alkalmaznak nyitott vagy zárt hűtőtornyos rendszereket. Ezek a rendszerek általában hőcserélőkön keresztül kapcsolatban állnak az épületben lévő technológiai hűtéssel, az épület fűtési rendszerével és klímarendszerével, esetenként a hűtéstechnikai rendszerrel.

Kezelt víz, ivóvíz és a kútvíz is felhasználható a hűtővíznek, de a magas oldott ásványi anyag tartalom és a magas szuszpendált szilárdanyag és lebegőanyag tartalom mind-mind befolyásolja a teljes rendszer működését. A technológiai hűtővíz rendszerbe épített berendezések hatékonysága, karbantartása és élettartalma is nagyban függ attól, hogy milyen minőségű vízzel üzemeltetjük azokat.

Minél gyengébb a vízminőség, annál inkább nagyobb a lerakódások kialakulásának a veszélye. A hűtőtornyok belsejében lévő tartály, a lamellák és a hőcserélők felület egyaránt károsítják a lerakódások, amelyek részben a vízben lévő oldatlan részecskék, az oldott anyagok, a biofilm és a rozsda közös egyvelegéből jönnek létre. A szuszpendált szilárdanyag és lebegőanyag tartalom nagyban befolyásolja a lerakódások mennyiségét és milyenségét, ezért a hűtőtorony vízszűrés elengedhetetlen része az ipari hűtővízkezelésnek.

Az Azud szűrőcsaládaink segítségével csökkenthető a hűtővíz rendszerben lévő oldatlan szilárdanyag és lebegőanyag tartalma, így hatékonyabbá tehető a hűtőtorony működése. Csökken a hűtőtorony tartályában lévő lerakódások száma és csökken a tartályban lévő szilárdanyag tartalom besűrűsödésének a veszélye. Csökken a lerakódások veszélye a hűtőtorony lamellákon és a hőcserélő felületeken, így a hűtőtorony hatásossága és hatásfoka javul, nagyobb hűtőteljesítményt képes előállítani. A hűtőtorony vízszűréssel megakadályozható a hűtési hatékonyság csökkenése, csökken a karbantartási szükséglete valamint nyújtható a hűtőtorony élettartalma.

Azud szűrőberendezéseink előnyei:

  • Automatikus működés (nem szükséges szűrőket cserélni)
  • Minimális karbantartási igény, gondozásmentes működés
  • Rendkívül hatékony szűréstechnológia
  • Rendkívül magas szűrt vízminőség
  • Magas minőség és megbízhatóság

Ha Azud szűrőink felkeltették az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!

Munkatársaink készséggel fogadják hívását.