Emulziószűrés

Ipari hűtő-vágó emulzió szűrése: Számtalan ipari környezetben, de leginkább a forgácsoló és fémmegmunkáló üzemekben a CNC megmunkáló gépek, a fúró -és vágó berendezések és egyéb esztergapadok elengedhetetlen tartozéka a hűtő-vágó emulzió.

Az emulzió egy ~90%-ban víz, ~8%-ban olaj és ~2%-ban egyéb adalékanyagok (korróziógátló, habzásgátló, biocid) együttes kombinációja, amely arra szolgál, hogy hűtse és kenje a fémmegmunkáláshoz használt szerszámokat és a munkadarabot.

A fémmegmunkálás, a fúrás, a vágás és az esztergálás során keletkező spént szűrni szükséges, hogy az emulzióban lévő fémdarabok ne tegyenek kárt a megmunkálás minőségében, ne dugítsák el a megmunkáló gépek járatait és, hogy ne tegyenek kárt a gépekben lévő keringető szivattyúkban.

Az emulzió egy rendkívül veszélyes közeg mikrobiológiai szempontok miatt is. A nyári melegüzemi környezet, és az emulzióban lévő tápanyagok (olaj és fémreszelékek) baktérium inkubátorként működnek, ami nem csak az emulzió kellemetlen szagán jelentkezhet, hanem éppúgy hatással van a gépkezelők egészségére, és ez által a táppénzes megbetegedések számára.

Az Azud Helix Automatic szűrőink tökéletes megoldást biztosítanak az emulzió szűrésére is.

Automatikus szűrőink nem igényelnek emberi beavatkozást, így nincs szükség kezelőszemélyzetre a szűrőcserékhez. Emulziószűrő berendezéseink gondozásmentesen és karbantartásmentesen üzemeltethetőek.

Azud szűrőberendezéseink előnyei:

  •  Automatikus működés (nem szükséges szűrőket cserélni)
  • Minimális karbantartási igény, gondozásmentes működés
  • Rendkívül hatékony szűréstechnológia
  • Rendkívül magas szűrt vízminőség
  • Magas minőség és megbízhatóság

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot.

Munkatársaink készséggel fogadják hívását és állnak rendelkezésére.